kennel Miskajasmin - suomenlapinkoirat


PÄIVITYKSET


15.02.2020
  Uutisia

08.02.2020
  Uutisia

18.01.2020
  Uutisia

30.12.2019
  Uutisia

KENNELESITTELYKasvatamme pienimuotoisesti suomenlapinkoiria kennelnimellä Miskajasmin. Meille tärkeintä on koirien hyvinvointi, terveys ja luonne. Haluamme tarjota pentujen uusille omistajille terveystarkastettuja, tunnistemerkittyjä ja rakastettavia koiraystäviä niin kotiin kuin harrastuksiinkin.

Pennut luovutetaan 7-8 viikon ikäisinä. Evästykseksi uuteen kotiin annamme Lapinkoira-aapisen, ruokaa ja ruokintaohjeen sekä ohjeet pennun hoidosta. Olemme aina uusien omistajien käytettävissä, jos tulee joitakin kysymyksiä ja kuulemme mielellämme muutenkin kasvattiemme elämästä.

Etelä-Savon pohjoisosassa on kunta nimeltään Joroinen. Kirkonkylästä noin 17 km päässä sijaitsee Maavesi, pieni kylätaajama. Sieltä vielä vähän syvemmälle korpeen päin mentäessä löytyy Miskajasmin kennelin alkuperäinen koti. Kotonamme asustaa tällä hetkellä kahden ihmisen lisäksi kuusi suomenlapinkoiraa.

Miskajasmin kennelnimi myönnettiin Anna-Maijalle 18.04.2002 .Ensimmäinen koiramme "Miska" haettiin Hiekkaniemen kennelistä. Tämä komea, väriltään musta vaalein merkein oleva koiraherra on viralliselta nimeltään Hiekkaniemen Yömyyrä.

Miskan kanssa kierrettiin näyttelyitä aina siihen saakka kunnes lyhyt sairaus uuvutti vanhuksen lähes 14 vuotiaan syksyllä 2013.

Toinen koiramme Turnukan Jasmin eli "Huisku" haettiin Turnukan kennelistä Miskan kaveriksi. Huisku ei sairautensa vuoksi sopinut jalostukseen. Kuitenkin Huisku eli pitkän elämän ja jouduttiin päästämään pois liki 12 vuotiaana.

Kolmantena (lokakuussa 2002) meille on tullut riistanvärinen tyttö, jota kutsutaan nimellä "Jassu". Virallinen nimi on kuitenkin Nepukatin Jasmin. Muista koiristamme poiketen Jassu ei tullut meille pentuna, vaan oli tullessaan jo 1v ja 7kk ikäinen. Jassun elinpäivät tulivat täyteen elokuussa 2015, jolloin oli luovuttava ystävästä.

Laumamme merkittävin emo oli Miskajasmin Eriina eli "Riina" , joka oli oma kasvattimme. Riina lahjoitti meille 4 pentuetta. Marraskuussa 2016 Riina jouduttiin päästämään sateenkaarisillalle ärhäkän nisäkasvaimen takia.

Kauempaa sen sijaan tuli syksyllä 2003 pieni parkinvärinen tyttö Turnukan Oona, jota myös Oonaksi kutsutaan. Oonasta jouduttiin luopumaan tammikuussa 2016, tuolloin tuli aika jättää jäähyväiset.

Kesällä 2005 jätettiin kotiin Riinan pentueesta poika Miskajasmin Ikioma eli "Turre", joka on väriltään hyvin emonsa näköinen.

Laumaamme haettiin 2006 pieni tyttönen Miehtebiekka Yolanda, jota Sallaksi kutsutaan. Salla on väriltään musta vaalein merkein. Vaikea autoimmuunisairaus vei Sallan viidessä viikossa 2013.

Kesällä 2009 laumaamme liittyi uusi tyttö Eisenfest Tähtisade, lempinimeltään Sade. Sateen jälkeläisiä vaikuttaa vieläkin kennelin kasvateissa.

Riinan viimeisestä pentueesta 2009 jätettiin vielä kotiin musta Miskajasmin Oljenkorsi eli "Nelli". Nellillä on kaksi pentuetta.

Kesällä 2012 laumaamme liittyi uusi riistanvärinen poika, joka on Sateen jälkeläinen Miskajasmin Sademies eli "Mosku".

Toukokuussa 2014 syntyi Sateelle pentue, josta jätettiin kotiin musta tyttö Miskajasmin Tummatulikukka kutsumanimeltään "Ronja".

Toukokuussa 2014 tuli meille uusi tyttönen, joka on Tilkkuturkin Fancy ja jota "Vilmaksi" kutsutaan. Vilma on väritykseltään musta vaalein merkein. Vilma oli alkuun Tilkkuturkin kennelin sijoitusnarttu ja synnytti yhden pentueen 2016 Tilkkuturkin kenneliin.

Koiramme osallistuvat kaikkiin pihalla tapahtuviin töihin. Puutarhatyöt ovat erikoisen kiinnostavia. Koska asumme syrjäseudulla, on täällä erittäin hyvä ulkoilla monin tavoin. Metsässä koirilla on mahdollisuus liikkua päivittäin. Pihapiiristä on aidattu n. 3500 m2 alue, jossa koko lauma liikkuu vapaasti. Vain poikkeustapauksissa ja öisin kaikki ovat omissa tarhoissaan ja nukkuvat omissa lämpimissä mökeissään. Talvi on ihanaa aikaa, kuten kaikille lappalaisille. Kesäisin on monesti koirien mielestä liian kuuma.

Nykyisin Anna-Maijan koirat viettävät eläkepäiviä omistajansa kanssa.

Helmikuussa 2014 Kennelliitto hyväksyi kennelimme toiseksi haltijaksi Sanna Parviaisen. Sanna asuu Siilinjärvellä ja hän omistaa viisi suomenlapinkoiraa.

Sannan kanssa tehty yhteistyötä jo aiemminkin, mutta 2014 lähtien virallisesti yhdessä. Sannalle tuli ensimmäisenä Miskajasmin Kuunsäde eli "Helka", joka asuu Sannan vanhempien luona.

Sanna on teettänyt omilla koirillaan Miskajasmin kennelin kaksi pentuetta. Miskajaasmin U-penteessa on emänä Dagolas Qultsi eli "Oili". Pentueen kasvatti Miskajasmin Ukuliina eli "Hilda" asuu Sannan vanhempien luona.

Muinais-pentueen emä oli jalostuslainassa. Tästä pentueesta on Sannalla Miskajasmin Ihalempi eli "Lempi". Lisäksi Sannalla on kotonaan Jehnajan Tusina eli "Raija".

Marraskuussa 2019 Kennelliitto hyväksyi kennelimme kolmanneksi haltijaksi Tea Tenhusen. Tea asustaa Jäppilässä eli lähellä kennelin alkuperäistä paikkaa ja hänen laumaansa kuuluu jo ennestään neljä Miskajasmin kasvattia.

Ensimmäinen Tean koirista on 2011 syntynyt Miskajasmin Talventähti eli "Senja". Kolme vuotta myöhemmin Tealle meni Miskajasmin Tupasvilla eli "Osku".

Taas kolme vuotta myöhemmin Tealle sijoitettiin Miskajasmin Kesäunelma eli "Hilma". Tean luona syntyi Hilmalle ja Oskulle Miskajasmin Metsä-pentue ja Hilma siirtyi Tean omistukseen. Pentueesta jäi Tealle Miskajasmin Metsän Keiju eli "Alma".

Sanna ja Tea tulevat vuoden 2020 alusta jatkamaan Miskajasmin kasvatustyötä. Olen kuitenkin tukena, mikäli he jossakin asiassa apua tai neuvoa tarvitsevat.


- Yhteistyöterveisin Anna-Maija, Sanna ja Tea -